3d7 dels Castellers de la Sagrada Família a la Diada de Santa Eulàlia

La Diada de Santa Eulàlia ha donat aquest diumenge 9 de febrer un any més el tret de sortida a la temporada castellera de Barcelona, i aquest cop ha servit per veure l’estrena a la plaça de Sant Jaume de la vuitena colla que s’acaba d’incorporar al panorama casteller de la ciutat, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, que en aquesta diada han estrenat la seva camisa lila.

La diada ha començat a la Plaça Nova, lloc habitual de trobada abans de l’inici del recorregut cap a la Plaça Sant Jaume, amb l’aturada habitual davant el portal de Santa Eulàlia per aixecar cada colla el seu corresponen pilar. Per alleugerir el temps empleat en aquest recorregut, aquest pilars s’han aixecat per parelles, dues colles simultàniament, i els Castellers de la Sagrada Família hem completat el primer pilar de la temporada al costat dels Castellers de Barcelona.

Un cop les vuit colles han entrat a plaça s’ha donat inici a l’actuació que s’ha desenvolupat a l’antiga, amb una hora i mitja per a fer les construccions i sense cap ordre preestablert. Cada colla ha anat aixecant els seus castells a la seva voluntat, creant moment plens de color en el que diferents castells estaven aixecant-se al mateix temps.

Els Castellers de la Sagrada Família hem completat amb rapidesa i solvència les tres estructures que portàvem a plaça, descarregant els dos castells bàsics de la gamma de set, el 3d7 i el 4d7, tancant la ronda de castells amb un 7d6 que ha permès incloure molts membres de la colla en els seu tronc i poms. Hem tancat la diada amb dos pd4 simultanis i amb el sempre espectacular pilar de quatre al balcó.

Invasió verda a l’Ajuntament

El fet de ser la colla que aixecava el pilar al balcó ens ha permès que el color verd hagi envaït literalment el balcó i les sales pròximes de l’Ajuntament. Un dels privilegis que té la colla que porta el pilar al balcó, es el fet que tota la seva canalla està convidada pujar a l’Ajuntament, un favor que hem aprofitat al màxim, amb tota una i invasió verda a les dependències municipals.

Tota la nostra canalla, els membres de la tècnica de canalla, castellers que estiraven la faixa, safencs amb càrrec i altres acompanyants han donant la benvinguda a l’Alejo i a la Gabà en el moment de pujar al balcó penjats de la faixa, que ha posat la cirereta a una actuació en la què tot ha sortit rodó. Una bona estrena per a la nova tècnica, que a ben segur tindrà la continuïtat que la colla es mereix.

Castellers de la Sagrada Família: pd4, 3d7, 4d7, 7d6, 2pd4, pd4 al balcó

Etiquetes